Tijn Rademakers werkt bij Zorganimaties, een bedrijf dat bijsluiters voor medicatie omzet naar animaties. Hij ging mee naar Duitsland. De ambassade bracht hem in contact met belangrijke nieuwe partners.

‘Samen met artsen en apothekers hebben we animatievideo’s ontwikkeld, zoals de ‘Kijksluiter’. We hadden altijd al het idee om in Nederland een rugzak vol video’s te creëren en ons bedrijf dan uit te breiden naar het buitenland. Met het winnen van het Oranje Handelmissiefonds mag je een land uitkiezen om te gaan ondernemen. Wij kozen voor Duitsland.’

‘Ambassades doen ontzettend veel’

Als je me 5 jaar geleden had gevraagd wat Nederlandse ambassades en NBSO’s voor je kunnen betekenen als internationaal ondernemer, had ik het niet geweten. Ik dacht dat ambassades zich vooral met diplomatieke zaken bezighielden. Maar ze doen ook ontzettend veel voor Nederlandse ondernemers! Ze kijken hoe ze je in contact kunnen brengen met belangrijke partners in andere landen. Na Duitsland zijn we nu ook in Denemarken aan het uitbreiden. We mochten met 5 belangrijke stakeholders in gesprek op de residentie van de Nederlandse ambassadeur. Zo’n omgeving helpt wanneer je contacten wil leggen in het buitenland.’

Mee op handelsmissie

‘Een van de prijzen van het Oranje Handelsmissiefonds is meegaan op handelsmissie. Zo’n handelsmissie opent deuren in nieuwe landen. Naast Duitsland zijn we daarom ook meegegaan met premier Rutte en minister Bruins naar Boston. En in oktober hopen we tijdens het staatsbezoek van het Koninklijk Paar aan India ook een aantal handtekeningen te kunnen zetten.’