Kijksluiter

Kijksluiter

Kijksluiter is een bibliotheek van ruim 6.000 animatievideo’s, waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een geneesmiddel in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd aan een gebruiker. Kijksluiter is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet.

Kijksluiter bevat alleen informatie die voor een gebruiker relevant is, en geeft antwoord op vragen zoals: waarvoor wordt het geneesmiddel gebruikt, wat kan ik er van verwachten en waar moet ik op letten? Kijksluiter is gepersonaliseerd op geslacht, leeftijd en de reden waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven (indien bekend bij de gebruiker). Kijksluiter is beschikbaar in verschillende talen, te weten Nederlands (inclusief ondertiteling voor doven en slechthorenden), Engels, Turks en Arabisch.

Sinds december 2018 werkt Stichting Kijksluiter officieel samen met het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) om de kwaliteit en volledigheid van Kijksluiter te borgen. Zorgverzekeraars stimuleren de distributie van Kijksluiter en 80% van alle apotheken biedt Kijksluiter aan.

Klik hier voor meer informatie over Kijksluiter.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!